2025年6月17日火曜日

赤インゲン豆を煮て寒天ゼリーを作った。 I made agar jelly by boiling red kidney beans.


 赤インゲン豆を煮て寒天ゼリーを作った。
香りづけに文旦の皮を薄切りにしていれた。
自分で切ると多く食べたいので大きく切りすぎてしまう。
寒天のつるんとした喉越しと豆のサクサクした感触が心地よい。
食べ終わってから文旦の皮の香りがした。
生姜汁のほうが良かったのかもしれない。
こちらのスイーツはみな砂糖をまぶしたように甘すぎる。
目覚めと食後の甘味を楽しめます。

I made agar jelly by boiling red kidney beans.
I added thinly sliced ​​pomelo peel to add flavor.
When I cut it myself, I want to eat a lot, so I end up cutting it into larger pieces.
The smooth texture of the agar and the crunchy texture of the beans are enjoyable.
After I finished eating, I could smell the pomelo peel.
Ginger juice might have been better.
All of the desserts here are too sweet, as if they were sprinkled with sugar.
I can enjoy a sweet treat both when I wake up and after a meal.

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