ウブハンのパブリックマーケットのそばに八百屋・果物屋が増えた。
黄色く熟れたパパイヤが目についたので買った。
パイナップルがあったので 甘いのある と聞いてみた。
これが甘いよ と差し出したパイナップルは緑色が多く黄色くなっていない。
黄色くないよ まだ熟れていないんじゃないの というとハワイアンパイナップルは緑いろで熟れているの と教えてくれた。
黄色く熟れたパパイヤを切った。
甘い香りがした。
なかの種を出してカラマンシーを絞ってスプーンですくって食べた。
さっぱりとした甘さだ。
半分くらいはすぐに食べてしまう。
残った半分はラップをかけて冷蔵庫に入れた。
グリーンパパイヤに使う小型の熟れたパパイヤのほうが甘みは強いようだ。
パイナップルの味は次回に・・・
There are now more greengrocers and fruit shops near Ubuhan Public Market.
I noticed a ripe yellow papaya so I bought one.
There were also pineapples so I asked if they had any that were sweet.
"This one is sweet," she said, handing me the pineapple which was still green but not yellow.
When I said it wasn't yellow and that it must be unripe, she told me that Hawaiian pineapples are green when they're ripe.
I cut up the ripe yellow papaya.
It had a sweet smell.
I took out the seeds, squeezed some calamansi juice scooped it up with a spoon, and ate it.
It had a refreshing sweetness.
I ate about half of it right away.
I wrapped the remaining half in plastic wrap and put it in the fridge.
The small ripe papayas used for green papayas seem to be sweeter.
I'll try the pineapple next time...
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